Arbeidsconflicten

Discussiëren mag!

Discussies hebben als functie bepaalde kwesties die werk-gerelateerd zijn scherp te krijgen. Daar is niks mis mee. Sterker nog, discussies zijn broodnodig! De kwaliteit komt ermee op een hoger niveau. In elk bedrijf of instelling gebeurt dit. Dus op zich de normaalste zaak van de wereld. En heel gezond. Bill Williams 1806
Tunnelvisie

Het wordt anders als discussies tussen mensen gaan staan. Als het persoonlijk wordt. Als je wordt buitengesloten om je mening of om wat voor reden dan ook. Als het tussen werkgever en werknemer staat. Vertroebeling is het begin van het conflict. Je ziet het niet meer zo scherp. Je polariseert. Je kent niet meer de juiste waarde toe aan je eigen plek en die van je collega of leidinggevende.

En dat gebeurt zoveel, op alle niveaus…..  Met alle consequenties van dien.

Iets te herkennen uit deze lijst?

Je hoeft maar één dingetje te herkennen en je kan al spreken over een arbeidsconflict.

Het begint in het klein, onderhuids en voordat je het weet is “de mug een olifant” geworden.

Reden temeer om er zo snel mogelijk bij te zijn. 

Wat doet een arbeidsconflict met een mens?

De impact van een conflict op het werk is zó groot, dat het geen discussie behoeft dat daar iets aan gedaan móet worden. Een mens gaat eraan onderdoor. En dat kan nooit de bedoeling van werken zijn.

Media maken er al langer melding van dat een groot percentage van de beroepsbevolking te maken heeft met pesten op het werk. Daar MOET iets aan gedaan worden.

Arbeidsgeschil? Schakel Frank Mediation in!

Een werkgever ziet een waardevolle medewerker niet graag vertrekken. Hoewel hij of zij momenteel niet lekker in het vel zit en niet meer functioneert als voorheen.

Bij een arbeidsconflict is de werknemer zich vaak de onderliggende partij. Hij meldt zich ziek terwijl er in lichamelijke zin geen sprake is van ziek-zijn. Het conflict kan wel tot lichamelijke klachten leiden.

Het is heel menselijk dat je als werknemer niet wilt praten. Je voelt je al achtergesteld en je hebt het gevoel dat er niet veel te winnen is. Toch is dat niet verstandig.

Praten helpt wél. En je zou je baan toch ook willen behouden. Is het lastig om samen om de tafel te gaan? Dan kan een mediator jullie helpen.

Jullie hoeven niet de dikste vrienden te worden.  Werken op basis van wederzijds respect is een basis waarmee een hernieuwde samenwerking mogelijk is. Frank Mediation helpt daarbij.

Frank Mediation zoekt naar het werkelijke probleem en ondersteunt om tot oplossingen te komen. De kern van het probleem wordt aangepakt. Dat kan zeer confronterend zijn. Maar wel eerlijk. En gericht op een duurzame oplossing.  

Het zou voor beide partijen prettig zijn als het geschil de wereld uitgeholpen wordt. Na een geslaagde mediation verleen ik nazorg om ervoor te zorgen dat het probleem niet opnieuw de kop op steekt.

De oplossing kan alle kanten uitgaan. Daarom is mediation via Frank Mediation een geschikt instrument om in te zetten bij arbeidsconflicten. 

Wat als het arbeidsconflict toch blijft bestaan?

Als het niet lukt om nader tot elkaar te komen, dan worden er vaak andere oplossingen bedacht.

Mocht dit niet slagen dan volgt vaak ontslag. Die procedure loopt via de kantonrechter. Dat is iets wat je zoveel mogelijk moet voorkomen.

Frank Mediation kent de juridische kaders bij de oplossing van arbeidsgeschillen. 


Neem contact met mij op. Ik help je graag.

Declarabel uurtarief

€ 185,--

Herken je dit?

  • Irritaties op de werkvloer
  • Je stelt je werkgever in een negatief daglicht
  • IJzige stiltes
  • Formele opstelling naar elkaar toe
  • Elkaar de vliegen afvangen
  • Geen ruimte meer voor de ander en daarmee geen ruimte meer voor jezelf
  • Vluchtgedrag vertonen door vakantiedagen op te nemen aansluitend aan die van je collega, gewoon omdat je elkaar dan langere tijd niet ziet
  • Nog met je werksituatie bezig zijn als je al thuis bent
  • Je bent thuis chagrijnig
  • Een te hoog ziekteverzuim

Ik help je graag

© Copyright 2018 - frankmediation.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing